Aktuelt

Aktuelt

Medicin og receptfornyelse

Der er kommet en skærpelse af sundhedsloven ifht bestilling af stærkt vanedannede medicin. Vi gør derfor opmærksom på at lægerne skal være mere restriktive i udskrivningen af fx benzodiazepiner, sovemedicin, morfica samt medicin mod angst og uro. Lægerne laver en individuel behandlingsplan med patienten. Det er meget vigtigt at du følger Lægens anvisning, ellers kan det blive nødvendigt at viderehenvise dig til andre læger! Sekretærer og Sygeplejersker KAN og SKAL ikke bestille ovenstående mediciner, men kan efter aftale med Lægen forny medicinen, hvis lægens behandlingsplan følges. Har du spørgsmål omkring din medicin eller receptfornyelse kan du ringe til Lægen mellem 8-8.30.

Ferie

Lægehuset holder ikke lukket i ferieperioder, men vil istedet køre med en lavere bemanding. I 2019 vil disse perioder, fortrinsvist være i industriferien som er i følgende perioder: 18/2-22/2, 1/7-15/8 og igen den 14/10-18/10 og mellem jul og nytår. Derudover kan der være ferie udenfor disse perioder, hvor vi kører med et lavere blus, som betyder at I skal være opmærksomme på at tilgængeligheden er nedsat. Vi håber på din forståelse!

Betaling

Betalingen sker via en faktura du får med hjem og betaler via netbank eller egen bank. Vi er ikke en inkasso-virksomhed og vil derfor bede om at betalingen sker inden 14 dage, herefter vil du blive kontaktet med henblik på betaling. Har du ikke betalt ved første rykkerpåmindelse,  pålægges et gebyr på 100 kr.

Sundhedskort

Det er pålagt fra Region Nordjylland at alle henvendelser til Lægehusene sker med patientens Sundhedskort. Har du ikke modtaget dit Sundhedskort ifbm et lægeskifte eller andet, skal du tage kontakt til Borgerservice. Ved ankomst til Lægehuset, bedes du køre sundhedskortet igennem ved ankomstterminalen og tage plads i venteområdet. Har du glemt dit kort eller virker det ikke, bedes du kontakte sekretæren.

Receptionen

Da vi har meget travlt med patienter på telefonen, i konsultationen og ved skranken, henstiller vi til at du ikke møder op i receptionen, hvis det kan klares via telefonen eller selvbetjeningen. Det betyder at alle receptfornyelser, bestillinger af tider og medicin, samt spørgsmål angående din tilknytning til lægehuset, fortrinsvist sker via telefonisk kontakt.

Hjemmesiden

Vi har fået en ny hjemmeside som omfatter en forbedring af selvbetjeningsdelen. For at få adgang til selvbetjeningsdelen skal alle tidligere og nye brugere oprettes med brugernavn og adgangskode. Tryk på knappen “Selvbetjening” og følg vejledningen eller læs nærmere om brugeroprettelsen i menuen foroven

 


Lægerne har telefontid mellem kl.8.00-8.30. Er du ikke kommet igennem til en læge, er du velkommen til at ringe til lægen igen næst-kommende hverdag. Sekretariatet kan kun i begrænset omfang give akuttider, dette er primært en opgave lægen har i telefontiden.

Sekretariatet har åbent fra kl.8.00-12.00. I dette tidsrum tages telefonerne. Vi vil sætte pris på at det kun er strengt nødvendige henvendelser til Sekretariatet i dette tidsrum. Efter kl.12.00 har receptionen lukket, hvor sekretariatet har administrative opgaver.