Aktuelt

Aktuelt

Medicin og receptfornyelse

Der er kommet en skærpelse af sundhedsloven ifht bestilling af stærkt vanedannede medicin. Vi gør derfor opmærksom på at lægerne ikke uden videre kan udskrive medicin som er vanedannende som fx benzodiazepiner, sovemedicin og mod angst og uro. Lægerne vil skulle lave en individuel aftale med patienten om, hvilken pakning du skal have, hvordan en eventuel fornyelse kan laves og hvornår der skal ske en aftrapning efter aftale. Det er meget vigtigt at du følger Lægens henvisning, ellers kan det blive nødvendigt at viderehenvise dig til andre læger! Sekretærer og Sygeplejersker KAN og SKAL ikke bestille ovenstående mediciner, hvorfor du skal ringe til Lægen mellem 8-8.45!

Ferie

Lægehuset holder ikke lukket i ferieperioder, men vil istedet køre med en lavere bemanding. I 2018 vil disse perioder, fortrinsvist være i industriferien som er i følgende perioder: 1/7-15/8 og igen den 13/10-21/10 og mellem jul og nytår. Derudover kan der være ferie udenfor disse perioder, hvor vi kører med et lavere blus, som betyder at I skal være opmærksomme på at tilgængeligheden er nedsat. Vi håber på din forståelse!

 

Betaling

Vi har en betalingsløsning, der sker via telefonen. Når du kommer til en konsultation, hvor der skal ske en fakturering, skal der ske en betaling via denne løsning. Skulle du ikke have mulighed for dette, fx fordi du ikke har et dankort, får du en faktura med hjem, som du kan betale i din bank eller via netbank. Vi er ikke en inkasso-virksomhed og vil derfor bede om at betalingen sker inden 14 dage, herefter vil du blive kontaktet med henblik på betaling.

 

Sundhedskort

Det er pålagt fra Region Nordjylland at alle henvendelser til Lægehusene sker med patientens Sundhedskort. Har du ikke modtaget dit Sundhedskort ifbm et lægeskifte eller andet, skal du tage kontakt til Borgerservice i Hjørring Kommune. Ved ankomst til Lægerne Bistrupvej, bedes du køre sundhedskortet igennem ved ankomstterminalen og tage plads i venteområdet. Du kan, ved glemt kort, også selv taste dig ind med dit cpr.nr. ved ankomstterminalen.

 

Receptionen

Da vi har meget travlt med patienter på telefonen, i konsultationen og ved skranken, henstiller vi til at du ikke møder op i receptionen, hvis det kan klares via telefonen eller selvbetjeningen. Det betyder at alle receptfornyelser, bestillinger af tider og medicin, samt spørgsmål angående din tilknytning til lægehuset, fortrinsvist sker via telefonisk kontakt.

 

Hjemmesiden

Vi har fået en ny hjemmeside som omfatter en forbedring af selvbetjeningsdelen. For at få adgang til selvbetjeningsdelen skal alle tidligere og nye brugere oprettes med brugernavn og adgangskode. Tryk på knappen “Selvbetjening” og følg vejledningen eller læs nærmere om brugeroprettelsen i menuen foroven

 


Lægerne har telefontid mellem kl.8.00-9.00. Er du ikke kommet igennem til en læge mellem kl.8.00 og 9.00 er du velkommen til at ringe til lægen igen næst-kommende hverdag. Sekretariatet kan kun i begrænset omfang give akuttider, dette er primært en opgave lægen har i telefontiden.

Sekretariatet har åbent fra kl.9.00-12.00. I dette tidsrum tages telefonerne. Vi vil sætte pris på at det kun er strengt nødvendige henvendelser til Sekretariatet i dette tidsrum. Efter kl.12.00 har receptionen lukket, hvor sekretariatet har administrative opgaver.